Piškotki

Piškotki na naši spletni strani

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani.
O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.


Zakaj so piškotki potrebni?


So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:


- za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske

- za
shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave

- za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoč prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi

- za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učnkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšvo spletnih strani

Nujno potrebni piškotki, ki jih uporablja spletna stran www.tems.si, so:

Nujno potrebni piškotki omogočajo normalno delovanje spletne strani. 

Zunanji (3rd party) piškotki

Zunanje (3rd party) piškotke običajno nalagajo zunanji ponudniki (npr. Facebook Inc., Google Inc., ipd.). Pri teh vrstah piškotkov gre večinoma za piškotke, ki jih uporabljajo različna analitična orodja (Google Analytics) ali pa različni vtičniki za socialna omrežja (Facebook, Google+, ipd.), ki so prilagojene vam kot uporabniku socialnega omrežja.  

Uporabne povezave podjetja Tems d.o.o.

  • Povezava do AMZS s spletne strani www.tems.si
  • Motive Service Slovenija
  • Zavarovalnica Maribor

TEMS, d.o.o.

Podjetje TEMS, d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2001 kot trgovina in storitveno podjetje. V zadnjem času se je podjetje usmerilo predvsem v prodajo rabljenih vozil in uvoz vozil iz držav Evropske unije. Vozila kupujemo pri preverjenih prodajalcih, ki nam jamčijo prevožene kilometre, stanje in predhodno vzdrževanje vozil...

Certifikat

Vreme pri nas

KONTAKTNI PODATKI

TEMS, trgovina in storitve, d.o.o.
Savinjska cesta 15
1420 Trbovlje
SLOVENIJA

G: +386 51 368 134
T: +386 599 44 111
F: +386 3 562 22 39
E: info@tems.si

Back to top
 ©  2013 Tems d.o.o. Vse pravice pridržane.